Vi elsker vores vilde natur i Syddjurs kommune! Derfor er vi med i Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune.

Syddjurs som den VILDESTE kommune

Syddjurs Kommune er en natur kommune og har længe lavet mange natur- og biodiversitetsprojekter, også i samarbejde med borgere og virksomheder, samt foreninger og Nationalparken. Kommunen har en unik natur med vores store kyststrækninger og kalkede skrænter. Der findes en masse særlig og sjældne plante-, insekt- og dyrearter i kommunen. Dem og deres levesteder skal vi passe på og forbedre deres chancer for overlevelse og forøgelse. Både fagligt og politisk har vi længe haft fokus på biodiversitetskrisen og hvad vi kan gøre for at hjælpe naturen. Derfor er vi rigtig glade for at der er kommet et naturforbedrende tiltag fra Miljøministeren som kan være med til at fremme flere gode projekter.

 

Danmarks VILDESTE kommune konkurrence

Miljøministeren inviterede d. 5. februar 2021 alle landets kommuner til at deltage i konkurrencen om at blive Danmarks VILDESTE kommune. Dysten går ud på, at kommunerne skal udvikle de bedste biodiversitetsprojekter - og kun fantasien sætter grænser.

Derfor er det nu alle landets 98 kommuner, som dyster om titlen som Danmarks VILDESTE. 

Der er lagt op til fri leg i bestræbelserne for at gøre Danmarks kommuner vildere, og der er altså ingen regler for, hvordan kommunerne skal gøre deres arealer VILDERE – så længe det er til fordel for biodiversiteten.

Det er dommerpanelet bestående af miljøminister Lea Wermelin og Biologi Morten DD Hansen der udpeger en vinder i samarbejde med en ekstern jury. Med den overvældende interesse for at deltage i konkurrencen inddrages flere jury-kræfter i arbejdet med at vurdere kommunernes mange projekter. Projekterne bedømmes på bl.a. idérigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden om vild natur og naturens egenskaber til borgerne. Kommunen kan også vælge af fokusere på noget helt andet, for at gøre deres kommune VILD.

Læs mere om konkurrencen, kommunernes planer og præmien her: Forside (dkvild.dk)